X-ADV 2018

Posted on måndag, 04. december 2017

X-ADV 2018

Produktbeskrivning

Lång fjädringsväg fram och bak sväljer ojämnheter effektivt och ekerfälgarna med 17 tum fram och 15 tum bak har grovmönstrade däck. Fram sitter dubbla radialmonterade fyrkolvsok med rejäl bromskraft och ABS.

Hondas automatlåda med dubbelkoppling (DCT) är standardutrustning och har anpassats med lägre utväxlingar på X-ADV för smartare respons i läge D. För sportigare körning finns läge S med tre olika nivåer. Till 2018 har maskinen fått en G-knapp för ännu bättre offroadprestanda.

Dubbelkopplingslådan är perfekt avstämd till X-ADV:s 745-kubikstwin, som levererar kraftigt vrid på låg- och mellanvarv och imponerande acceleration direkt från låga varvtal. Bränsleförbrukningen är 27,9 km/l (WMTC) och nu har modellen antispinn med 2 nivåer, som även kan stängas av.

X-ADV 2018 finns också med 35 kW för A2-körkort. Versionen med 35 kW kan lätt konverteras till full effekt av en Honda-återförsäljare.

·         Unik och robust design.
·         Justerbart kåpglas i 5 lägen.
·         Förvaringsutrymme på 21 liter under sadeln med plats för en integralhjälm.
·         12-voltsuttag
·         Instrumentskärm inspirerad av CRF450 Rally.
·         LED-belysning runtom och smartnyckel.

X-ADV:s design skapades av Hondas forsknings- och utvecklingsteam i Italien med fullt fokus på äventyrskänslan. Den kantiga och upprätta frontkåpan ser både sofistikerad och robust ut. Vinklade linjer och kanter fortsätter från frontkåpan hela vägen bakåt över sidokåporna. Profilen är medvetet lodrät med ett kort och kompakt chassi som förstärker äventyrsstuket.

Kåpglaset justeras enkelt utan verktyg i fem lägen från lågt till högt för bättre väder- och vindskydd. Den totala höjdskillnaden är 136 mm och lutningen skiljer 11° mellan högsta och lägsta läget. All belysning består av lysdioder och de smala strålkastarna med ett galler emellan, kompakta blinkers och bakljus med två lyktglas ger X-ADV landsvägskänsla.

En stor, fyrkantig instrumentskärm inspirerad av CRF450 Rally visar överskådligt all nödvändig information runt en stor digital hastighetsmätare i mitten och en rund varvräknare. Information som man kollar ofta visas högst upp, direkt i synfältet, och annan information finns i logisk ordning på varje sida.

Alla motorrelaterade varningslampor sitter längst ner. Andra indikeringslampor finns på en separat skärm precis ovanför det koniska, crossinspirerade aluminiumstyret.

De stryktåliga handskydden av plast är samma typ som på CRF1000L Africa Twin och skyddar både händerna mot väder och vind och bromshandtagen mot smällar. En kulblästrad 2,5 mm tjock hasplåt av aluminium skyddar undersidan.

Förvaringsutrymmet under sadeln är 21 liter stort och rymmer en integralhjälm. Utrymmet har praktisk belysning med en inbyggd lysdiod som ger ett jämnt ljus utan att blända. Under sadeln finns även ett 12-voltsuttag. Ett centralstöd med lutningsgivare är standardutrustning och gör att man kan parkera X-ADV i en lutning utan att behöva vara rädd att den ska välta.

X-ADV har en smartnyckel som kan ligga i förarens ficka och inte behöver tas fram hela tiden för att låsa upp eller låsa tändningslås, tanklock eller sadel. Smartnyckeln har två knappar: På/av för smartfunktionen och en kvitteringsfunktion som aktiverar maskinens blinkers så att man kan hitta den på avstånd.

Med smartnyckeln i närheten räcker det att trycka på huvudströmbrytaren en gång, sedan kan man enkelt slå på tändningen, låsa upp styrlåset och via två vippbrytare öppna tanklock och sadel. Huvudströmbrytaren lyser blått när man trycker på den och när man trycker på smartnyckelns kvitteringsknapp. Elektronisk startspärr är standardutrustning och en kopplingsmekanism i huvudströmbrytaren ser till att styrlåset inte kan brytas upp med våld.

Två toppboxar finns som tillbehör, en på 45 liter med plats för två integralhjälmar som finns i fyra färger och har ryggstöd. Den mindre toppboxen på 35 liter är aluminiumfärgad och rymmer en integralhjälm. Andra tillbehör är pakethållare, främre skyddsbågar, golvplattor och vindavvisare för benen.